بنا به اعلام مقامهای فرانسوی دست کم ۱۳ هزار نفر در شهر تاریخی «مون دو مارسان» واقع در جنوب غربی فرانسه با بصدا درآوردن بوق شکار و ترکاندن ترقه اعتراض کردند. تظاهرکنندگان مون دو مارسان با پوشیدن لباس نارنجی روشن که لباس مخصوص شکارچیان است در حالی راهپیمایی کردند که باران شدید در این شهر میبارید.
نظیر این راهپیمایی در برخی شهرهای دیگر فرانسه از جمله «کان» و «شارلویل مزییر» و حتی در شهر کوچک «ردون» در استان برتانی نیز برگزار شد.
یکی از راهپیمایان به نام اریک، ۴۷ ساله که عاشق شکار و ماهیگیری است، به خبرگزاری فرانسه گفت: «من از دیدن نابودی فرهنگم بیزارم. آنها قبلاً زبان مادری من، یعنی زبان گاسکون را نابود کردهاند و حالا نوبت سنت شکار است.»
وی با اشاره به خودرأیی مسئولان و تصمیم گیرندگان در پایتخت، پاریس به طعنه گفت که از دست «طالبان پاریسستان» خسته شده است.
شورای استان «نوول آکیتن» در ماه اوت با استناد به بخشنامه سال ۲۰۰۹ اتحادیه اروپا، روشهای شکار سنتی مانند شکار پرندگان با تور یا قفس را که در جنوب غربی فرانسه و دیگر نقاط کشور رایج است، ممنوع کرد.
پیش از آن در ماه ژوئن شکار حیوانات با چسب نیز ممنوع اعلام شده بود.
کنشگران حقوق حیوانات میگویند در حالی که جمعیت پرندگان اروپا در سقوط آزاد است، سالانه ۱۵۰ هزار پرنده در فرانسه بر اثر شکارهای غیر هدفمند با وسایلی مانند تله، چسب و تور میمیرند.
میریام، همسر یکی از شکارچیان معترض و از طرفداران گاوبازی در مون دو مارسان میخواهد این «سنتها» را به نسل جوان منتقل کند. او به خبرنگار خبرگزاری فرانسه میگوید: «این فقط شکار نیست، بلکه یک شیوه کامل زندگی است.»
هم اکنون دولت فرانسه به رغم اصرار مدافعان محیط زیست، قصد دارد بار دیگر برای برخی از شکارهای سنتی منع شده مجوز صادر کند، اقدامی که برای جلب توجه رأیدهندگان پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تلقی میشود.
در فرانسه حدود ۱.۲ میلیون شکارچی وجود دارد که با احتساب خانوادههایشان و غیرشکارچیان دوستدار شکار، این رقم میتواند به حدود ۵ میلیون نفر رأیدهنده برسد، عددی که برای نامزدهای انتخابات قابل توجه است.